postheadericon Árvízvédelmi fejlesztés záró rendezvény

Írta: Kővári Anna

Befejeződik a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság legnagyobb, 3,3 milliárd forint összegű árvízvédelmi fejlesztése a Hármas-Körös jobb partján.

A záró rendezvényen jelen lesz és beszédet mond Kállai Mária, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal vezetője, Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Boldog István országgyűlési képviselő, Pánczél Ferenc, Szelevény polgármestere, valamint Lovas Attila vízügyi igazgató. A fejlesztést a kivitelező képviseletében Kocsi Mihály, a Kötiviép’B Kft. ügyvezető igazgatója adja át.

A projekt eredményeként a Hármas-Körös torkolatától egészen Kunszentmártonig teljes lett a védelmi biztonság, valamint megszűnt a védvonal magassági hiányossága a Mesterszállás és Mezőtúr közötti töltésszakaszon.

A kivitelező Kötiviép’B Kft. összesen mintegy félmillió köbméternyi földet mozgatott meg, 16 800 négyzetméternyi töltésburkolatot épített ki, és az új gáttestekben szivárgó rendszert is kialakított.

A töltéskoronát Szelevénytől a Tőkefoki, valamint az öcsödi híd irányából a Harangzugi szivattyútelepekig aszfalttal burkolták, amely turisztikai célokat is szolgálhat, segítve a kerékpáros turizmust.

A meghívó letölthető itt